KERSTGROEPEN TENTOONSTELLING in MARTINUSKERK GIESBEEK

Na maanden van veel werk zijn Kerstgroepenverzamelaar Willy ten Haaf en koster Henk Wolf erin geslaagd en kersttentoonstelling op te bouwen.

De kerstgroepen die uit alle windstreken zijn aangeboden geven een prachtig beeld hoe in delen van Nederland maar ook ver daar buiten de geboorte van het kindje Jesus wordt beleefd.

Een van de nieuwe kerststallen

In de Martinus- en de Torenzaal staan 110 groepen opgesteld compleet met versierde kerstbomen en de gebruikelijke sfeerverlichting.

Nog een nieuwe kerststal

Ook in de kerk staan groepen met hun stallen in diverse hoeken, tevens is op het priesterkoor een immens grote dennenboom geplaatst met daarvoor een stal aangevuld met een 60-tal schapen.

De kerstgroep op het priesterkoor wordt al vele jaren gebouwd door vrijwilligers onder leiding van Jan Ubbink, die tevens de maker is van de schapen en meerdere beelden, o.a. het bij velen bekende knikengeltje.

Kerstgroep op het priesterkoor

Het is de moeite waard een kijkje te nemen. Voor de mensen die vanwege een handicap niet in de zalen kunnen komen is er in de ontvangstruimte en filmvoorstelling van deze prachtige tentoonstelling.

De tentoonstelling is iedere woensdag en zondagmiddag te bezichtigen; vanaf 22 december tot zaterdag 15 januari 2022 is bezichtiging elke middag mogelijk.

De openstelling is alle keren van 13.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur. Voor vragen kunt u 06-13446878 of 06-12604822 bellen .

Het adres is: Kerkstraat 39 Giesbeek.