Winterfair 2020

Zondag 5 januari 2020 wordt voor de 7e keer de inmiddels bekende winterfair gehouden van 10.30 uur tot 17.00 uur in de Martinuskerk in Giesbeek.

De fair, waarvan de opbrengst bestemd is voor de Giese Toren, staat weer bol van uiteenlopende activiteiten. Men zal zich deze dag wederom verbazen over het aanbod van goederen en de podiumoptredens.

— Streekproducten zoals jam, chutney, kaas en producten zoals thee, kruiden en hakhoning zullen er te koop en te proeven zijn.
– Standjes met curiosa, brocante, boeken, cadeauartikelen, kaarten, brei- en wolartikelen, glaswerk, speelgoed, lederen lappen in vele kleuren en maten en vele andere rariteiten zullen op de fair aanwezig zijn.
-In de hobbyhoek kan men zich vergapen aan schilderkunst, hout en beeldencreaties, maar ook het vervaardigen van sieraden in zilver en aluminium is het bezichtigen waard en uiteraard te koop.
– De Midwinterhoornblazers uit Doesburg zullen de natuurtonen rijkelijk van de toren blazen.
– De kerststal in de kerk zal ook deze keer niet ontbreken; in de Martinuszaal is tevens een kerstgroepententoonstelling waar een 40-tal groepen worden tentoongesteld, ook dit jaar weer door vele vrijwilligers geplaatst.
– Net als voorgaande jaren zal zang, dans en muziek dit jaar niet ontbreken. De Vrienden van de Giese Toren staan garant voor spetterende optredens en demo’s van DJF Dance Centre uit Duiven, accordeonist Gijs, het leerlingenorkest van Gregorius Giesbeek en Nieuw Leven Angerlo t.g.v. het 100-jarig jubileum van beide verenigingen, het trio Carmelita uit Varsseveld en de Doesburgse Smartlappers.
– Op een groot scherm zal de plaatselijke fotograaf Ronald Lubbers van IJsselMedia zijn unieke foto’s en video’s “nog nooit in Giesbeek vertoond” de revue laten passeren.
– Schapen, ponys en een ezel zullen u buiten de kerk ontvangen en om u in winterse sferen te brengen branden de vuurkorven.
– Verder speelt bij de entree van de kerk de bekende saxofonist Ben Wissink, de opbrengst in de hoed gaat naar KIKA.
– Het zal niet ontbreken aan een welkomstdrankje, chocomel, koffie/thee, maar ook de winterse lekkernijen zoals wafels, erwtensoep en worst zullen de bezoeker zeker smaken.

De Winterfair is dus open van 10.30 uur t/m 17.00 uur en is vrij toegankelijk, maar een collectebus zal niet ontbreken.
Een bezoek aan de fair is zeker aan te bevelen, het adres is Kerkstraat 39 in Giesbeek. Voor meer informatie: 06-10252829.

Tot ziens op 5 januari in Giesbeek.