Winterfair 2017

Zondag 8 januari Winterfair in de Giesbeekse Martinuskerk

van 10.30 uur tot 17.00 uur

Voor de vierde keer wordt zondag 8 januari in de Giesbeekse Martinuskerk een Winterfair gehouden.
Deze fair – waarvan de opbrengst bestemd is voor het behoud en het onderhoud van de Giese Toren -, zal bol staan van uiteenlopende activiteiten, men zal zich verbazen over de verscheidenheid van de aangeboden artikelen.

Zo zullen er streekproducten zoals jam en chutney te proeven en te koop zijn.
Ook zullen er standjes zijn met curiosa, brocante, boeken, cadeau-artikelen, een ruime sortering in ansichtkaarten en andere bijzonderheden en rariteiten.
Medewerkers van een landwinkel geven uitleg over het werken in de zuivel en vertellen de bezoeker over het reilen en zeilen in en om het melkveebedrijf.

De hobbyhoek is sterk vertegenwoordigd, zo is er schilderkunst te bewonderen, maar ook zullen er houtcreaties, vogelhuisjes, viltkunst en beelden te bekijken en te koop zijn.
Het maken van sieraden in leder, zilver en aluminium uitvoering, het samenstellen van energiesieraden en het werken met hout en klei.
Een hobbyist laat zien hoe hij een midwinterhoorn aan het maken is en vertelt over de kneepjes van het vak.

De traditionele kerststal die door diverse vrijwilligers elk jaar weer wordt opgesteld is deze dag te bewonderen, tevens zal de maker van de schapen en andere beelden uitleg geven hoe hij van klei een beeld kan maken.

Muziek, zang en dans zullen tijdens de fair niet ontbreken en voor nog meer variatie op deze dag zorgen.
Zo zal de dansgroep Hip Hop optredens verzorgen, het jeugdorkest van St.Gregorius geeft zijn medewerking, het zangduo Anne en Jelmer laten hun kwaliteiten horen.
Het accordeonduo Gijs en Greet zullen hun muzikale kunsten tonen.
Het Koninklijk Doesburgs Mannenkoor zal van zich laten horen.
De rode draad voor het publiek is een goochelaar die het publiek zal vermaken met zijn magische trucjes.
Men kan door Tarot kaart legging zich een beeld laten geven voor de toekomst, een aparte gelegenheid is daar voor ingericht.

Een stal met herder, schapen, ezels, pony’s en vuurkorven zal bij de ingang van de kerk een winterse sfeer creëren.
Verder speelt bij de entree van de kerk een saxofonist om de bezoekers op muzikale wijze te ontvangen, de opbrengst – in de hoed – van zijn optreden is voor KIKA.

Het zal die zondag niet ontbreken aan een welkomstdrankje; chocomel, koffie/thee, wafels en de winterse lekkernijen zoals erwtensoep en worst zullen de bezoeker zeker smaken.
De tentoonstelling “100 jaar Giese Kerk en Toren in beeld”, een diavoorstelling en de torenbeklimming zijn bij o.a. oud Giesbeekenaren erg intrek.
Deze groep die grotendeels elkaar tijden niet heeft gezien, komt elkaar hier tegen en maakt van deze dag een ware reünie.

De Winterfair is open van 10.30 t/m 17.00 uur en is vrij toegankelijk, maar een collectebus zal niet ontbreken.
De organisatie is in handen van de vrienden van de Giese Toren.
Het adres is St. Martinuskerk, Kerkstraat 39 in Giesbeek.

Meer info: tel. 06 – 10252829.